PROFILI

Plastech je ovlašćeni distributer Gealan profila uz tehničku podršku i isporuku. Imamo veliki asortiman gealanovih profila dostupan u svakom trenutnu na lageru.

Imamo kvalitetan asortiman u dekoru drveta i acryl dekora. Naša prednost je što Gealan PVC prozori daju toplinu vašem domu i čine vaš objekat jedinstvenim u vašem okruženju.

Sistem S 9000

Inovativni sistem sa srednjom gumom prikladan za kombinaciju

Novi GEALAN sistem S 9000 obedinjuje kao kombi-sistem ugradne dubine 83 mm karakteristike i prednosti srednje i udarne gume. Velika ugradna dubina šesto komornog okvira i krila, kao i tri kontinuirana nivoa zatvaranja garancija su izvrsne toplotna izolacije. Time prozori ispunjavaju čak i najveća očekivanja.

GEALAN acrylcolor za prozore u boji

Izvedba prikladna za kombinaciju

Razvoj sistema s najboljim svojstvima toplotne izolacije nije slučajnost, već rezultat ciljanog razvojnog rada. Rezultati govore sami za sebe. Brojne kalkulacije su pokazale izvrsne vrijednosti toplotneizolacije. Od početka je razvojni cilj bio postizanje toplotne vrednosti Uf – 0,92 W/m²K u standardnoj kombinaciji s čelikom i tim postizanje standarda za pasivne kuće. To postiže zbir inovativnih detalja u dizajnu sistema.

Kod GEALAN razvijenog sistema lepljenja STV® (Statische-Trocken-Verglasung) reč je o lepljenju stakla i profila krila specijalnom lepljivom trakom za izradu prozora uz zadržavanje uobičajenog podešavanja stakla. Lepljenjem stakla s profilom krila prenosi se čvrstoća stakla na krilo i celi sistem je tim stabilniji. Stoga standardni-elementi mogu biti u celosti bez čelika. U kombinaciji STV® s čelikom izvodljivi su posebno veliki prozorski elementi.

Prozori su bitni elementi dizajna moderne arhitekture. Uz osnovnu funkciju puštanja svetlosti i vazduha u zgradu i istovremenu zaštitu korisnika od nepovoljnih vremenskih uslova, oni takođe oblikuju karakter zgrade. Moderan sistem prozora zadovoljava ovaj izazov izvrsnim performansama i velikim izborom dodatnog pribora.

Prirodno privlače poglede

Za sve koji preferiraju prirodan izgled, a ne žele izostaviti prednosti moderne tehnologija tu su PVC prozori s drvodekor izgledom. Odaberite po izboru. Svejedno je li reč o obnovi drvene kuće ili planiranoj novogradnji GEALAN drvodekor prozori su uverljivi vizualno i funkcionalno. Preporučuju se kao elementi klasičnog stila kod renoviranja starih kuća kao deo krajolika.
Dekor prozori poseduju sve pozitivne vrednosti modernih PVC prozora i istovremeno dekorativni efekt drveta.

Opredeljenost za recikliranje

Čak i pre stupanja na snagu zakona o recikliranju i upravljanja otpadom ponudio je GEALAN svojim kupcima „recikliranje“ u formi „GEALAN-eko ugovora“: proizvođač profila i proizvođači prozora pristali su na recikliranje starih PVC prozora i ostataka profila kod proizvodnje prozora. Cilj je snabdevanje odlagališta materijalima, zatvoreno recikliranje PVC materijala

Prednosti akrilnih boja

GEALAN kao renomirani njemački proizvođač profila za izradu PVC stolarije nudi posebnost acrylcolor boja kako bi imali mogućnost izabrati prozore u boji koja najbolje pristaje uz fasadu vaše zgrade.

Posebnost acrylcolor boja je u tome što je akrilni sloj boje pri proizvodnji profila nanešen na osnovno tijelo PVC profila i time je dobivena neraskidiva veza boje sa podlogom. Razlika je u tome što je ovaj način dobivanja boje neusporedivo kvalitetniji od folije u boji koja se lijepi na profil.

Akril je naročito otporan materijal. Koristi se desetljećima kod izrade automobila, a i nakon što je godinama izložen atmosferskim utjecajima, ne dolazi do promjene boje. Čak i kod česte zamjene prozora u jedan te isti okvir, i nakon mnogo godina se gotovo ne mogu uočiti razlike u boji.

Prozori iz profila s akrilnim bojama se gotovo i ne trebaju održavati, a održavanje je vrlo jednostavno. Nema skidanja boje, struganja i ponovnog nanošenja boje, te ni tih troškova. Ovi profili odbijaju prljavštinu, a čiste se vrlo jednostavno s najobičnijim sredstvima za čišćenje.

Prozori iz profila s akrilnim bojama imaju glatku, svilenkastu površinu bez pora. Spajanje PVC-a i akrila pod djelovanjem visokih temperatura daje naročitu otpornost. Oni nisu otporni samo na ogrebotine, nego i neosjetljivi na nakupine prljavštine i prašine.

Sunčevo svjetlo se najvećim dijelom reflektira od bijelog osnovnog sloja, koji se nalazi ispod sloja akrilne boje koji propušta infracrveno svijetlo. Na taj način se značajno smanjuje zagrijavanje profila. Temperaturne razlike između vrlo tamnih i bijelih prozora su iznenađujuće male.

Prozori s akrilnim bojama su potpuno reciklirajući. Ostaci profila idu u ponovni postupak za proizvodnju. Stari prozori se granuliraju i pripremaju za daljnju upotrebu. Rezultat je vrlo vrijedan materijal, koji se može ponovno koristiti u novim proizvodima. Na taj način se ostvaruje zatvoreni kružni tok materijala.

GEALAN osim što svojim akrilnim bojama omogućuje prilagodbu boje prozora vanjskoj fasadi, raznim dekorima također je moguće da se prozori usklade sa unutrašnjosti prostorije i bojom namještaja.

Znači sa GEALAN profilima moguće je izraditi prozore primjerice u srebrnoj akril boji izvana kako bi izgledali kao da su aluminijski, a iznutra da budu u imitaciji mahagonija i tako uskladiti boju namještaja sa dekorom stolarije iznutra.

Ovakve mogućnosti kombiniranja raznih boja i dekora izvana i iznutra su različite, pošto GEALAN u svojoj ponudi ima 12 standardnih akrilnih boja i 6 standardnih drvodekora.

Dok vanstandarnih boja i dekora koje se mogu raditi po narudžbi ima još mnogo više i tako pri odabiru boje stolarije moguće su nebrojne mogućnosti kombiniranja.

GEALAN FUTURA – ujedinjuje sve GEALAN inovacije u jedan PROZOR BUDUĆNOSTI

GEALAN prezentira PROZOR BUDUĆNOSTI pod nazivom FUTURA, gdje su sve inovacije objedinjene u jedan sustav i tako omogućuje izradu prozora za niskoenergetske i pasivne kuće od sada dostupne i u očaravajućim acrylcolor bojama.

Inovacije kao što su IKD, STV, 83 mm i acrylcolor tehnologija ujedinjene su u jedan sustav FUTURA.


IKD – tehnologija punjenja profila izolacijskom pjenom, omogućuje sustavu FUTURA Uf vrijednost prolaska topline kroz okvir 0,95 W/m2k, u kombinaciji sa troslojnim staklom vrijednosti Ug 0,6 W/m2K moguće je postići Uw vrijednost ispod 0,8 W/m2K što zadovoljava uvjete za ugradnju na pasivne kuće.


STV – tehnologija lepljenja stakla za prozorsko krilo, omogućuje veliku stabilnost i izradu visokih prozorskih i balkonskih elemenata, te daje dodatnu sigurnost cijelom sustavu.


Acrylcolor – ekskluzivna tehnologija bojanja profila nanošenjem akrilnog stakla u 12 standardnih boja, boje izrazito otporne na vremenske uvjete i površina prozora otporna na mehanička oštećenja.


83 mm – ugradbena dubina profila i 3 razine brtvljenja omogućuju izrazito dobra izolacijska svojstva i zaštitu od udara vjetra i prodora vlage. Zboge velike dubine profila omogućena je ugradnja stakala do 54 mm dubine, čime se omogućuje visoka toplotna izolativnost i sigurnosna zaštita unutar objekta.